Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: Η ασπίδα της Σπάρτης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
  Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, δε σκοτώθηκαν και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες πολεμιστές από τους στρατιώτες του Ξέρξη, του βασιλιά των Περσών, στη μάχη των Θερμοπυλών: δύο απ' αυτούς ξέφυγαν, φέρνοντας σωτήριο μήνυμα πίσω στην πόλη...
   Στο βιβλίο του Η Ασπίδα της Σπάρτης, ο Βαλέριο Μανφρέντι μάς παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας από τη Σπάρτη που εξαναγκάζεται από έναν απάνθρωπο νόμο να εγκαταλείψει τον έναν από τους δύο γιους της -που γεννήθηκε ανάπηρος- στις δυνάμεις της φύσης. Ο πρώτος γιος, ο Βρύθος, είναι πολεμιστής, ενώ ο δεύτερος, ο Τάλως, γλιτώνει το θάνατο χάρη σ' έναν είλωτα βοσκό.
   Η ζωή των δύο αδερφών καθορίζεται από την αντιπαράθεση της Περσικής Αυτοκρατορίας με τις ελληνικές πόλεις-κράτη -μια θηριώδης, ανηλεής σύγκρουση-, μέχρι που τους ενώνει η αλληλεγγύη σε μια συγκλονιστική, ασυνήθιστη πράξη τόλμης.
  Η Ασπίδα της Σπάρτης
είναι μια συναρπαστική και σαγηνευτική περιπέτεια.
Συγγραφέας: Βαλέριο Μανφρέντι
Μετάφραση:  Δημήτρης Δεληολάνης -  Γωγώ Αλεξανδρή
Θέμα:  Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης: Α. Α. Λιβάνης
Σελίδες: 446
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2002

2 σχόλια:

  1. O Μανφρέντι είναι εξαιρετικός και ιδίως το ιστ. μυθιστόρημα του για τον Μέγα Αλέξανδρο σε τρία βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βανέσσα, αν και έχω διαβάσει αρκετά βιβλία με το ίδιο θέμα, ομολογώ ότι με "μάγεψε" και το "ρούφηξα" σε λιγότερο από 3 μέρες! Όσο για το Μ. Αλέξανδρο θα το έχω υπόψιν μου! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή