Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

«Μην επιτρέψετε την εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης!»

       Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι απίστευτα σκληρά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από το ΔΝΤ να «ανοίξει» ακόμη και την αγορά της Εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το τέλος του 2012». 
       Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον γ.γ. της Διεθνούς Οργάνωσης Εκπαιδευτικών κ. Fred Leeuwen, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ). «Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας», τόνισε ο κ. Leeuwen και προσέθεσε πως κλειδί για την ανάκαμψη είναι η επένδυση στην Εκπαίδευση. «Είναι αδιανόητο να γίνονται περικοπές στην Εκπαίδευση.
       Σύμφωνα με υπολογισμούς της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, κάθε ευρώ που επενδύει μια χώρα στην Εκπαίδευση επιστρέφει με τόκο 12%», επισήμανε ο γ.γ. της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, η οποία αντιπροσωπεύει 30.000.000 εκπαιδευτικούς από 402 οργανώσεις σε 173 χώρες στον κόσμο. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «ανοίξει» την αγορά της Εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το τέλος του 2010.
       «Συνιστούμε στις οργανώσεις να κάνουν προσπάθειες για να ανατρέψουν την επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της Εκπαίδευσης», επισήμανε ο κ. Leeuwen. Από την πλευρά τους, δάσκαλοι και καθηγητές επεσήμαναν ότι οι επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην Εκπαίδευση θα γίνουν ορατές τον Σεπτέμβριο, όταν οι μειωμένες -κατά 17.000 άτομα- προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα φέρουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου