Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

"Βλέπουμε την Ελλάδα και θυμόμαστε αυτά που ζήσαμε!"


     «Οι εικόνες στην Ελλάδα μοιάζουν πολύ με αυτές του 2001 και είναι το αποτέλεσμα των ίδιων συνταγών των διεθνών πιστοληπτικών οργανισμών» τόνισε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ - Κίρχνερ. Υπογράμμισε δε, ότι οι διεθνείς πιστωτικοί οργανισμοί «επιβάλουν την κατάργηση της δημοτικής αυτοδιοίκησης και τη μείωση των μισθών». Χαρακτήρισε μάλιστα τη συγκεκριμένη τακτική "γνωστή συνταγή των οργανισμών που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει πραγματικά στον κόσμο".
     "Βλέπουμε σήμερα τις εικόνες από την Ελλάδα, που προκαλούν μόνο θλίψη, και θυμόμαστε, δυστυχώς, αυτά που ζήσαμε στην Αργεντινή το 2001", δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο Μπουένος Άιρες, η Κριστίνα Φερνάντεζ - Κίρχνερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
      Στις 20 Δεκεμβρίου 2001, ο τέως συντηρητικός πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο ντε λα Ρούα, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο. Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η βίαιη καταστολή των ταραχών που είχαν ως τραγική συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον τριάντα ανθρώπων.
     Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο τότε προσωρινός πρόεδρος, Αντόλφο Ροντρίγκεζ Σαά, ανακοίνωσε ότι η χώρα χρεοκοπεί, αδυνατώντας να αποπληρώσει το υπέρογκο ποσό των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Αργεντινής ξεκίνησε μια προσφορά ανταλλαγής τίτλων, προκειμένου να ικανοποιήσει το ένα τέταρτο των ιδιωτών πιστωτών της, οι οποίοι απέρριψαν την πρώτη προσφορά για αναδιάρθρωση του χρέους το 2005. 
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου