Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μέχρι να βρεθούμε ξανά!

  Κάτι οι οικογενειακές υποχρεώσεις, κάτι η θερινή ραστώνη φτάσαμε πάλι τέλη Ιουλίου για να φιλοτιμηθώ να γράψω λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασε και για το χρόνο που μοιράστηκα με 20 υπέροχα παιδάκια! Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά πότε! Έτοιμοι; Πάμε!  
  Αρχές Σεπτέμβρη, λοιπόν, αναλαμβάνω για πρώτη φορά Δ΄ Δημοτικού! Τα συναισθήματα ανάμεικτα! Από τη μια η χαρά ήταν  μεγάλη, μια και ήθελα να "δουλέψω" έστω για μια χρονιά αυτή την τάξη, από την άλλη ο μεγάλος αριθμός των μαθητών, η ηλικία τους και η έλλειψη υλικού ήταν στοιχεία που όσο να 'ναι με προβλημάτιζαν!
  Παρ' όλα αυτά η χρονιά κύλισε ομαλά με τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα,  τα παιδιά να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μου και το κυριότερο να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της τάξης και να ζητούν νέες! 
   Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο τέλος της φετινής χρονιάς, που την θεωρώ ως μια από τις πιο δημιουργικές μου μια και πέρα από τις βιωματικές δραστηριότητες, για πρώτη φορά μετά από χρόνια εφάρμοσα μαζικά νέες μεθόδους (edmodo, post-it, ημερολόγιο τάξης, European School Radio, λαχανόκηπος, μετεωρολογικός σταθμός κ.τ.λ.) που σε γενικές γραμμές πήγαν αρκετά καλά. Βέβαια υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαι σίγουρος ότι του χρόνου με αυτά τα παιδιά θα τα καταφέρουμε! 
  Μέχρι το ραντεβού του Σεπτεμβρίου ελπίζω να περνάτε όμορφα, να κάνετε πολλά μπάνια και να ξεκουραστείτε, μια και η νέα σχολική χρονιά θα είναι γεμάτη νέες προκλήσεις και δραστηριότητες! Αυτά βέβαια από Σεπτέμβρη, μέχρι τότε χαλαρώστε! Αν θέλετε ένα έναυσμα, για να θυμηθείτε πώς περάσαμε στην Δ΄ Δημοτικού, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες της τάξης! Είμαι σίγουρος ότι αμέσως κάτι θα σας έρθει στο νου!

  Μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά, καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου