Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Σχολική βιβλιοθήκη, "Όλοι μαζί τα καταφέραμε"

  Λίγες μέρες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς συνηθίζεται όλοι να κάνουμε απολογισμούς των δραστηριοτήτων μας και κατά έναν περίεργο τρόπο να μένουμε άναυδοι, όταν διαπιστώνουμε το πλήθος τους μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος. 
 Προσωπικά αποφεύγω να δημοσιοποιώ τέτοιου είδους απολογισμούς, αλλά αυτή τη φορά θα κάνω μια μικρή εξαίρεση για να μιλήσω για μια πολύ σημαντική δράση, όχι της τάξης μου, αλλά του σχολείου. 
  Φέτος, λοιπόν, καταφέραμε να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε τη σχολική βιβλιοθήκη. Αρχικά ορίσαμε το ωράριο της βιβλιοθήκης και τους κανόνες δανεισμού. Έπειτα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αγοράσαμε νέους τίτλους βιβλίων, ενώ αρκετοί φορείς και ιδιώτες δώρισαν βιβλία στο σχολείο.
  Τελος, για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον περισσότερων μαθητών, καθιερώσαμε τιμητικούς επαίνους για τους βιβλιοφάγους, για τα παιδιά, δηλαδή, που είχαν δανειστεί τα περισσότερα βιβλία σε κάποιο χρονικό διάστημα. Η προσπάθειά μας αγκαλιάστηκε από τους μαθητές μας, καθώς τα μισά σχεδόν παιδιά του σχολείου δανείστηκαν περισσότερα από 300 συνολικά βιβλία. Το ευχάριστο είναι ότι ανάμεσά τους ήταν και πολλά πρωτάκια, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιβλιοθήκη, βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις για να συνεχίσουμε και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου