Μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια οι τίγρεις μπορεί να εξαφανιστούν καθώς δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία τους, σύμφωνα με έρευνα του WWF, στην οποία επισημαίνεται πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε στην Αγ. Πετρούπολη στις 21 Νοεμβρίου στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης να υιοθετηθούν αυστηρότεροι κανόνες.
Το WWF διεξάγει παγκοσμίως αυτή την περίοδο καμπάνια με σκοπό να διπλασιαστεί ο αριθμός τους έως το 2022. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η λαθροθηρία, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της και το εμπόριο των οργάνων της είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού της κατά 97%, σύμφωνα με τα στοιχεία του WWF.
Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο, ζουν 3.200 τίγρεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή,1.800 τίγρεις ζουν στην Ινδία, το Νεπάλ, το Μπουτάν και το Μπαγκλαντές, 450 στη Σουμάτρα, 400 στη Μαλαισία, και 350 διάσπαρτα σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία. Στη Ρωσία διαβιούν περίπου 450 τίγρεις.
Η επιβίωση του είδους προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης, την προστασία των περιοχών όπου κατοικούν τίγρεις, τον αυστηρότερο έλεγχο του λαθρεμπορίου ζώων.
Στη διάσκεψη στη Ρωσία τον Νοέμβριο θα παρευρεθεί και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές ανοιχτά την αγάπη του για την άγρια ζωή, σύμφωνα με το WWF.
Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου