Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Οι εκπομπές μας στο European School Radio!

 Φέτος, ανάμεσα στις δραστηριότητες με τις οποίες ασχοληθήκαμε ήταν και το Εuropean School Radio. Συγκροτήσαμε τη ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας και ξεκινήσαμε με κέφι να δημιουργούμε σύντομες ραδιοφωνικές εκπομπές! Μέσα σε έναν περίπου μήνα ηχογραφήσαμε πέντε εκπομπές με τα νέα του σχολείου μας! Καθόλου άσχημα, αν σκεφτείτε ότι πρώτη φορά ασχολούμασταν με το μαθητικό ραδιόφωνο! 
http://europeanschoolradio.eu/podcast/index/1/56ff75943580d2-67921350
 (Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στο E.S.R.)
   Αν θέλετε να ακούσετε τις εκπομπές μας, πατήστε στην παραπάνω εικόνα, ώστε να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα του E.S.R., όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα ραδιοφωνικά μας μηνύματα!

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Μικρές κινήσεις, μεγάλες αλλαγές!

  Πολλές φορές τα παιδιά φέρνουν στο σχολείο εμφιαλωμένο νερό για να το καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πέρα από την οικονομική επιβάρυνση, που προκύπτει από την αγορά του, υπάρχει και η περιβαλλοντική προέκταση, αφού εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια καταλήγουν στα σκουπίδια!
  Φέτος, λοιπόν, τοποθετήσαμε στην τάξη μια μεγάλη χαρτόκουτα και αρχίσαμε να συλλέγουμε πλαστικά μπουκάλια.
  Κάποια από αυτά τα χρησιμοποίησαμε σε διάφορες κατασκευές, ενώ τα υπόλοιπα τα ρίξαμε σε ένα Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που υπάρχει σε κατάστημα της πόλης μας!
  Όσα χρήματα συγκεντρώσαμε τα δωρίσαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, ως ενίσχυση του σημαντικού έργου που προσφέρει! 
 Όταν είδαμε πόσα μπουκάλια κατέληγαν στα σκουπίδια, προβληματιστήκαμε και προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε! Ευτυχώς, την ίδια περίοδο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόμων μοίρασε μαζί με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και ατομικά παγουράκια τα οποία σχεδόν όλα τα παιδιά άρχισαν να χρησιμοποιούν! Έτσι περιορίσαμε αρκετά την καθημερινή χρήση εμφιαλωμένου νερού συβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρημάτων για τις οικογένειές μας και φυσικών πόρων του πλανήτη μας! 

Όμιλος Δημιουργικής Σκέψης - Δημιουργικά παιχνίδια


Πηγή: Μαρία Ζερβάκη - Πειραματικό Σχολείο Σερρών

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση έργου eTwinning "Free of Nature"

  Την Πέμπτη 16/06/2016 σε συνεργασία με τη συνάδελφο των Αγγλικών, κα Ελένη Αργυρίου, παρουσιάσαμε το έργο eTwinning - "Free of Nature" στην Ημερίδα "Καινοτόμα Προγράμματα και Διαθεματικά Σχέδια Εργασίας που υλοποιήθηκαν στην Ευέλικτη Ζώνη  κατά το Σχ. Έτος 2015-6" που διοργάνωσαν οι Σχ. Σύμβουλοι της 1ης, 2ης περιφέρειας Π.Ε. Βοιωτίας και 29ης περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Βοιωτίας.
Η παρουσίαση είναι δουλειά της κα Ελένης Αργυρίου.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση της συμμετοχής μας στο European School Radio

  Την Πέμπτη 16/06/2016 παρουσιάστηκε η συμμετοχή μας στο European School Radio στην Ημερίδα "Καινοτόμα Προγράμματα και Διαθεματικά Σχέδια Εργασίας που υλοποιήθηκαν στην Ευέλικτη Ζώνη  κατά το Σχ. Έτος 2015-6" που διοργάνωσαν οι Σχ. Σύμβουλοι της 1ης, 2ης περιφέρειας Π.Ε. Βοιωτίας και 29ης περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Βοιωτίας.