Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Καλό Πάσχα!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τα κόμικς μας!

  Με αφορμή το απόσπαμα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά, "Φρουτοπία, Ευρυδίκη Ντεσιμπέλ", που υπάρχει στο βιβλίο της Γλώσσας γράψαμε τα δικά μας κόμικς. 
http://blogs.sch.gr/psamouxos/files/2016/04/%CE%A4%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82.pdf
 (Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις τα έργα μας)

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Γλα και τον Ορχομενό!

  Την Τρίτη 19/4/16 παρέα με την Γ΄ και Έ Δημοτικού πραγματοποιήσαμε μια υπέροχη εκπαιδευτική επίσκεψη σε αξιοθέατα του γειτονικού μας Ορχομενού με έντονο το άρωμα της τοπικής Ιστορίας!
   Αρχικά κατευθυνθήκαμε στην ακρόπολη του Γλα, όπου μιλήσαμε για την αρχαία οχυρωματική θέση και τη χρησιμότητά της. Δυστυχώς η αδιαφορία των αρμοδίων, δεν μας επέτρεψε να την εξερευνήσουμε και αρκεστήκαμε να την παρατηρούμε από μακριά.
   Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην πόλη του Ορχομενού και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης, όπου παρακολουθήσαμε ένα επεξηγηματικό βιντεάκι για την ιστορία του τάφου του Μινύα.
  Μετά το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης σειρά είχε να επισκεφθούμε τον Θολωτό Τάφο του Μινύα, το αρχαίο Θέατρο - Ωδείο και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Σκριπούς.
   Έπειτα επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία με κατεύθυνση τις πηγές Χαρίτων! Εκεί επισκεφτήκαμε το εκτροφείο πέστροφας που λειτουργεί στην περιοχή και αμέσως μετά ξεκουραστήκαμε στο κοντινό αναψυκτήριο!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση από την Αctionaid

  Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, η τάξη μας συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση με θέμα "Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία", που διοργανώθηκε από την Actionaid.
  Την Τετάρτη βγήκαμε στο προαύλιο, καθίσαμε σε κύκλο και διαβάσαμε σε ομάδες το απόσπασμα "Η φίλη μας η Αργυρώ" από το βιβλίο της Γ΄ Δημοτικού. 
   Το κείμενο μας έδωσε την αφορμή να συζητήσουμε για τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση και την πρόσβασή τους στα δημόσια σχολεία. Έπειτα κατευθυνθήκαμε στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και παρακολουθήσαμε το βίντεο ευαισθητοποίησης που δημιούργησε η οργάνωση.

  Με αφορμή τα όσα είδαμε στο βίντεο και τα στοιχεία που μας έστειλε στο εκπαιδευτικό υλικό η Actionaid, αρχίσαμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία δεν είναι δυστυχώς κάτι το αυτονόητο. Θελήσαμε, λοιπόν, να δούμε από πρώτο χέρι πόσο "φιλόξενο" θα ήταν το σχολείο μας σε μαθητές με κάποια μορφή αναπηρίας.
  Καθίσαμε σε αναπηρικά αμαξίδια και προσπαθήσαμε να κινηθούμε σε όλους τους χώρους του σχολείου μας, από το προαύλιο και τις βρύσες μέχρι τις τουαλέτες, το γραφείο των δασκάλων και τη σχολική βιβλιοθήκη. Καταλαβαίνετε ότι πουθενά δεν τα καταφέραμε... Μόλις ολοκληρώσαμε τη δραστηριότητα, συγκεντρωθήκαμε σε κύκλο και συζητήσαμε τα όσα είδαμε και νιώσαμε!
 Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες, διαβάσαμε τις καρτέλες με τις προσωπικές ιστορίες που μας έστειλε η οργάνωση, τις παρουσιάσαμε στην ολομέλεια της τάξης και συζητήσαμε πάνω σε αυτές.
  Την επόμενη ημέρα τα παιδιά της τάξης χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ανέλαβε να ζωγραφίσει το έντυπο, που μας έστειλε η Actionaid και η άλλη έγραψε μια επιστολή προς τον διευθυντή του σχολείου με τις παρατηρήσεις μας από τη βιωματική δραστηριότητα.
Η αφίσα που στείλαμε στην Αctionaid
 Η επιστολή προς τον κ. Γιάννη, τον διευθυντή μας
https://www.dropbox.com/s/uk89odvk20tmlnz/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE.pdf?dl=0
(Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις την επιστολή)
Ευχαριστούμε πολύ το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς που μας παραχώρησε τα αναπηρικά αμαξίδια για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων μας!

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι πόλεις του Μέγα Αλέξανδρου

  Με το όνομα Αλεξάνδρεια συναντάμε στην αρχαιότητα πολλές πόλεις, τις οποίες ίδρυ­σε ο Μέγας Αλέξανδρος ή κάποιος από τους διαδόχους του. Οι πληροφορίες της εποχής για αυτές τις πόλεις είναι πολύ φτωχές.
  Η σημαντικότερη Αλεξάνδρεια ιδρύθηκε στην Αίγυπτο. Τα χρόνια που ακολούθησαν έγι­νε η πρωτεύουσα και το σπουδαιότερο λιμάνι της χώρας, αλλά και ένα ιδιαίτερα αξιόλο­γο πολιτισμικό κέντρο, η βιβλιοθήκη της άλλωστε υπήρξε διάσημη. Σήμερα γνωρίζει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αιγύπτου.
Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί είκοσι δύο πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος.
 Πηγή: Βικιπαίδεια
Αναδημοσίευση από το φιλικό ιστολόγιο "Το ποδήλατο"

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

  Πριν από είκοσι έναν αιώνες, κατασκευάστηκε στην Ελλάδα ένας μηχανισμός εκπληκτικής τεχνολογίας, που μπορούσε να απεικονίσει, προβλέποντας σε βάθος δεκαετιών, το ουράνιο στερέωμα, τις θέσεις του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της σελήνης, ακόμα και εκλείψεις.

Παράξενα σπίτια!


Όμορφα, αλλά εγκαταλελειμμένα μέρη στον κόσμο!


Καθαρίζουμε το προαύλιο!

  Την Παρασκευή λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε το προαύλιο από τα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί την τελευταία εβδομάδα. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, εφοδιαστήκαμε με σκουπιδοσακούλες, φορέσαμε γάντια και στρωθήκαμε στη δουλειά!
  Όταν ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό, πλύναμε τα χέρια μας και συγκεντρωθήκαμε σε μια σκιά για να συζητήσουμε τη δραστηριότητα που κάναμε. Όλοι μας συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προσέχουμε περισσότερο το προαύλιο και να μην το ρυπαίνουμε.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ο Καταστροφέας Δασών

  Αυτή την εβδομάδα τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού ολοκλήρωσαν με το κείμενο "Ο Καταστροφέας Δασών" τη συμμετοχή τους στο συνεργατικό παραμύθι "Τhe 7 Monsters of Pollution" στα πλαίσια του προγράμματος etwinning "Free of Nature".
   Λίγα λόγια για την ιστορία:
  Οι μικροί μαθητές του 6ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς πηγαίνουν εκδρομή στον Ελικώνα, το βουνό των Εννέα Μουσών, όταν ένα αναπάντεχο γεγονός τα αναστατώνει. Με τη βοήθεια του αρχαίου θεού Διονύσου, αντιμετωπίζουν ένα φοβερό και τρομερό τέρας που θέλει να καταστρέψει το πανέμορφο δάσος. Θα τα καταφέρουν; Η συνέχεια στην ιστορία που ακολουθεί!
  Μόλις οι συνεργάτες μας δημοσιεύσουν τις ιστορίες τους, θα τις ενώσουμε και θα σας παρουσιάσουμε στα αγγλικά ολοκληρωμένο το συνεργατικό παραμύθι. 
  Όποιος επιθυμεί να διαβάσει την ιστορία μας στα αγγλικά, ας πατήσει εδώ

Έθιμα του Πάσχα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναπαραστάσεις τη Μάρπησσα της Πάρου

  Αναπαραστάσεις κατά την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό Μάρπησσα, στην Πάρο.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τιτανικός

  Ο Τιτανικός ήταν βρετανικό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη Η βύθιση του προκάλεσε τον θάνατο 1.500 ατόμων περίπου σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία. Το πλοίο RMS Titanic ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν εισήλθε σε υπηρεσία.
 

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου


Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Let's do it Greece, όλοι μαζί τα καταφέραμε!

  Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, αφού παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ομόρφυναν το προαύλιο του σχολείου στα πλαίσια του εθελοντικού καθαρισμού, που οργανώθηκε για την κορύφωση των δραστηριοτήτων "Let's do it Greece".
  Μικροί και μεγάλοι μάζεψαν απορρίμματα
 και σκούπισαν το προαύλιο,
έκοψαν χόρτα και κλάδεψαν δέντρα,

  

ζωγράφισαν παιχνίδια στο δάπεδο
 και τέλος περιποιήθηκαν τον λαχανόκηπο, φύτεψαν νέα λουλούδια και πότισαν όλα τα φυτά του σχολείου!



 Αν και η ζέστη μας κούρασε ιδιαιτέρως, το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, αφού σε λίγες μόνο ώρες το προαύλιο άλλαξε όψη!

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Έρευνα για την ρύπανση του αέρα

 Την προηγούμενη εβδομάδα στη Μελέτη Περιβάλλοντος ασχολούμασταν με τη ρύπανση του αέρα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό πήραμε μέρος σε δύο έρευνες για να διαπιστώσουμε πόσο συμβάλλουμε και εμείς με τις καθημερινές μας συνήθειες στη ρύπανση του αέρα στην πόλη μας.
  Αρχικά χωριστήκαμε σε ομάδες, επισκεφθήκαμε τις υπόλοιπες τάξεις και ρωτήσαμε τους συμμαθητές μας με ποιο μέσο έρχονται στο σχολείο.
  Μόλις συγκεντρώσαμε τα στοιχεία που θέλαμε, προχωρήσαμε στη δεύτερη φάση της έρευνας! Χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε τα βιβλία μας και βγήκαμε εκτός σχολείου. Κατευθυνθήκαμε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Λιβαδειάς, την οδό Παπασπύρου.
 Εκεί καταμετρήσαμε για 20 λεπτά πόσα αυτοκίνητα με έναν επιβατη πέρασαν, πόσα είχαν πάνω από δύο, πόσα λεωφορεία είδαμε, πόσα ποδήλατα παρατηρήσαμε κτλ. Μόλις ολοκληρώσαμε τις μετρήσεις μας, επιστρέψαμε πίσω στο σχολείο.
  Χθες Παρασκευή, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και τα καταγράψαμε σε ραβδογράμματα στον πίνακα της τάξης. Τα αποτελέσματα μας σόκαραν, μια και τα περισσότερα παιδιά μετακινούνται με αυτοκίνητο προς ή από το σχολείο, ενώ σε 20 λεπτά στην οδό Παπασπύρου μετρήσαμε 101 αυτοκίνητα με έναν επιβάτη, 40 με περισσότερους από 2 και μόλις 2 ποδήλατα ή 3 λεωφορεία.
  Με τις δραστηριότητες αυτές καταλάβαμε από πρώτο χέρι, ότι ευθυνόμαστε και εμείς για την κακή ποιότητα του αέρα στην πόλη μας και συμφωνήσαμε ότι πρέπει αυτό να αλλάξει και να χρησιμοποιούμε πιο φιλικά στο περιβάλλον μέσα μετακίνησης.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Μικρές συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας!

  Στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος "Free of Nature" ασχοληθήκαμε γενικώς με τη μόλυνση του πλανήτη. Συζητώντας με τα παιδιά στην τάξη, είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από το πρόγραμμα και να δημιουργήσουμε ένα βιντεάκι με απλές συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας.
   Σήμερα καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε και αύριο θα το ανεβάσουμε στην πλατφόρμα του twinspace για να το δουν και οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό. Όσα παιδιά πήραν μέρος και θέλουν να το δουν στο σπίτι με τους γονείς τους, ας μπουν στο Edmodo, όπου τους έχω στείλει οδηγίες!

Φτιάχνουμε λαμπάδες!

 Σήμερα στο σχολείο αφιερώσαμε χρόνο για να κατασκευάσουμε πασχαλινές λαμπάδες! Τις προηγούμενες ημέρες χρωματίσαμε ρύζι και σήμερα φέραμε κεριά, διάφορα διακοσμητικά και δημιουργήσαμε όμορφες και πρωτότυπες λαμπάδες!

Καλό Πάσχα!

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece

  Την Κυριακή 17 Απριλίου ολόκληρη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, εθελοντές σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece. 
   Με σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», εκατοντάδες φορείς μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας και πραγματοποιούν οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης. 
  Την Κυριακή 17 Απριλίου, ημέρα χαράς, έμπνευσης και δημιουργίας δίνουμε ραντεβού στις 11.00 το πρωί στο χώρο του σχολείου μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα ομορφότερο προαύλιο φωνάζοντας δυνατά Let's do it Greece.

Φρουτοπία, Ευρυδίκη Ντεσιμπέλ


Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Επανάληψη στην ενότητα "Η Μακεδονία" της Ιστορίας

Ερωτήσεις - απαντήσεις στην ενότητα "Η Μακεδονία"
http://atheo.gr/yliko/isd/G/interaction.html
(Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)
Κουίζ στην ενότητα "Η Μακεδονία"
http://atheo.gr/yliko/isd/G.q/index.html
 (Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)
Πηγή: Αρβανιτίδης Θεόδωρος

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου


Πηγή: Ηλίας Ηλιάδης
Ερωτήσεις - απαντήσεις στο μάθημα της ημέρας 
http://atheo.gr/yliko/isd/33/interaction.html
 (Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)
Πηγή: Θεόδωρος Αρβανιτίδης

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ντοκιμαντέρ «Οι Φάροι της Ελλάδος»


Συλλέγω Εμπειρίες, "Πηγαινέλα στα σύννεφα"

  Την Τετάρτη 6/04/16 επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, όπου πήραμε μέρος στη δραστηριότητα "Πηγαινέλα στα σύννεφα" στα πλαίσια του προγράμματος "Συλλέγω Εμπειρίες".
  Με εμψυχώτρια τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νιαβή Βασιλική γνωρίσαμε το έργο του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη, παίξαμε με τις λέξεις των ποιημάτων του και με αφορμή το βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου γράψαμε τα δικά μας ποιήματα!
http://blogs.sch.gr/psamouxos/files/2016/04/%CE%A0%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1.pdf
 (Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις τα ποίηματά μας)
  Μόλις ολοκληρώσαμε τη δραστηριότητα κατεβήκαμε στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης και περιηγηθήκαμε στο τμήμα των παιδικών βιβλίων. 
  Όσα παιδιά είχαν μαζί τους την κάρτα της Βιβλιοθήκης δανείστηκαν βιβλία, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δήλωσαν ότι τις επόμενες ημέρες θα την επισκεφθούν με τους γονείς τους, για να εγγραφούν ως μέλη της!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Παντομίμα στην τάξη!

  Σήμερα, με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας "Ο Μπελάς και ο Ρουμποτύρης", αυτοσχεδιάσαμε με παντομίμα τις ζημιές, που έκαναν οι δύο σκανταλιάρες γάτες!
 Αν και δεν φαίνεται στα θολωμένα πρόσωπα των παιδιών, το διασκεδάσαμε ιδιαίτερα!

Φροντίζουμε τα φυτά μας!

  Τη Δευτέρα φυτέψαμε βασιλικούς και φράουλες στο λαχανόκηπο, χθες τα φροντίσαμε για πρώτη φορά! 
 Κατεβήκαμε, λοιπόν, στο λαχανόκηπο πριν το δεύτερο διάλειμμα, παρατηρήσαμε τα φυτά μας και τα ποτίσαμε με τα αυτοσχέδια ποτιστήρια μας!

Πειραματιζόμαστε!

  Μια και στην Μελέτη Περιβάλλοντος την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με τη μόλυνση του αέρα, είπαμε να πειραματιστούμε λιγάκι! 
  Χωριστήκαμε σε ομάδες, κόψαμε άσπρα χαρτόνια , καλύψαμε τη μια γωνία της επιφάνειας με ένα κομμάτι χαρτόνι που το συγκρατήσαμε με συνδετήρες και αλείψαμε την υπόλοιπη επιφάνεια με βαζελίνη.
  Έπειτα κατεβήκαμε στο προαύλιο και κάθε ομάδα εντόπισε το σημείο που ήθελε να τοποθετήσει το χαρτόνι της!
   Τη Δευτέρα, που θα επιστρέψουμε στο σχολείο, θα ελέγξουμε τα χαρτόνια για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται! Ας ελπίσουμε μόνο ότι δε θα βρέξει!
   Βέβαια στις δύσκολες περιπτώσεις, φαντάζεστε ποιος έκανε τον "Ταρζάν"... τώρα γιατί όλες οι ομάδες επέλεξαν τα πιο ψηλά σημεία, είναι να απορεί κανείς!!!

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Γνωριμία με τη σελίδα και τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού!

  Μετά την επιλογή της κατάλληλης θέσης στο προαύλιο και την ενημέρωση των συμμαθητών μας με την κατασκευή banner  για τον μετεωρολογικό σταθμό, που χρηματοδοτείται από το "Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση" στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα", σειρά είχε η εξοικείωσή μας με τη σελίδα του στο διαδίκτυο και την εικόνα της meteocam, που θα τον συνοδεύει!
  Κατεβήκαμε, λοιπόν, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης και με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα επισκεφθήκαμε διάφορες ιστοσελίδες σταθμών Davis στην Ελλάδα.
 Με τη δραστηριότητα αυτή είχαμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε τις μετρήσεις, που θα κάνει ο σταθμός μας και τα στοιχεία που θα συλλέγει για τις καιρικές συνθήκες της περιοχής μας! Αν θέλετε και εσείς να πάρετε μια γεύση από την ιστοσελίδα του σταθμού μας, επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:
  Στον ένα σταθμό οι μετρήσεις είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ στον άλλο υπάρχει meteocam, που μεταδίδει και εικόνα. Ο δικός μας σταθμός θα έχει και τις δύο δυνατότητες, θα είναι δηλαδή και στα ελληνικά και θα έχει κάμερα!  

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γνωριμία με τον μετεωρολογικό σταθμό!

   Τον τελευταίο καιρό είμαστε σε αναμονή για την παραλαβή του μετεωρολογικού μας σταθμού, που χρηματοδοτείται από το "Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση" στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα".
  Εμείς όμως δεν αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει, αλλά τον εκμεταλλευόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τον σταθμό, μόλις τον τοποθετήσουμε στο σχολείο μας! Τον προηγούμενο μήνα, λοιπόν, κατεβήκαμε στο προαύλιο και συζητήσαμε για τα μέρη του μετεωρολογικού σταθμού και τη θέση που θα τον τοποθετήσουμε! 
  Αφού λάβαμε υπόψη μας κάποιες παραμέτρους όπως ασφάλεια του σταθμού από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ασφάλεια μαθητών, προστασία από πιθανή κλοπή, ασφαλείς μετρήσεις κτλ., χωριστήκαμε σε ομάδες και ξαμολυθήκαμε στο προαύλιο για να εντοπίσουμε την κατάλληλη θέση!
 Μόλις βρήκαμε 2-3 θέσεις, που πιστεύαμε ότι αναταποκρίνονταν στις απαιτήσεις μας, επιστρέψαμε στην ολομέλεια και συζητήσαμε τις προτάσεις μας. Μόλις καταλήξαμε στην καταλληλότερη, καλέσαμε τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Γιάννη και του ανακοινώσαμε την πρότασή μας! 
  Αφού συζητήσαμε για λίγο μαζί του για τη θέση του σταθμού και τους λόγους που την επιλέξαμε, εκείνος συμφώνησε μαζί μας και εμείς ανεβήκαμε στην τάξη για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας! Αυτή τη φορά είχαμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένα banner για να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας! Ζωγραφίσαμε, λοιπόν, τον μετεωρολογικό σταθμό στο σχολείο μας!
  Στη συνέχεια κολλήσαμε τις ζωγραφιές μας σε χαρτί του μέτρου και τοποθετήσαμε το γιγάντιο banner στην είσοδο του σχολείου μας για να ενημερώσουμε γονείς - εκπαιδευτικούς και συμμαθητές για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα" και την εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού!

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το όνομά μας στη νοηματική γλώσσα!

  Μια και στο μάθημα της Γλώσσας ασχοληθήκαμε με τη νοηματική γλώσσα, αποφασίσαμε να μάθουμε να λέμε το όνομά μας στη νοηματική! 
  Επειδή μας άρεσε η δραστηριότητα αυτή, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα βιντεάκι για να το έχουμε στο προσωπικό μας αρχείο. Επιστρατεύσαμε, λοιπόν ένα τρίποδο και μια βιντεοκάμερα και αρχίσαμε τα γυρίσματα. Επειδή, όμως, μπερδευόμασταν λίγο, κάναμε και τα απαραίτητα σκονάκια!!!

Γινόμαστε μικροί κηπουροί!

  Η σημερινή ημέρα ήταν για εμάς ξεχωριστή, μια και φυτέψαμε στο σχολικό μας κήπο φράουλες και βασιλικούς! 
  Πλέον εκτός από την κερασιά, που είχαμε φυτέψει τον Νοέμβριο, θα προσέχουμε και θα φροντίζουμε και τα νέα μας φυτά!